Menu

Ballett Theater Basel: Tevje

2019. április 10., 19.00

Erkel Színház
Közreműködik:
Kolsimcha
Az együttes tagjai:
Olivier Truan – zongora, Michael Heitzler – klarinét, Simon Girard – harsona, Barak Mori – nagybőgő, Christoph Staudenman – dob
Zene:
Olivier Truan
Díszlet:
Bruce French
Jelmez:
Catherine Voeffray
Animáció:
Andreas Guzman, Bruce French, Rubén Bañol Herrera
Fény:
Jordan Tuinman
Dramaturg:
Hans Kaspar Hort, Bettina Fischer
Koreográfus:
Richard Wherlock
 
A Ballett Theater Basel exkluzív partnere a Basellandschaftliche Kantonbank és a Pro Helvetia Swiss Foundation for Culture.

Jegyárak: 1500 Ft, 3000 Ft, 5900 Ft, 7900 Ft, 9900 Ft

Jegyet veszek!

Erkel Színház

II. János Pál pápa tér 30.
+36 1 332 6150

> i

Ballett Theater Basel: Tevje 
Fotó: Ismael Lorenzo

Ballett Theater Basel: Tevje

Tevje, a tejesember történetét a híres musical, a Hegedűs a háztetőn tette világhírűvé. Sólem Aléchem regényének motívumaira és az autentikus klezmert játszó svájci együttes, a Kolsimcha zenéjére készített balettet 2015 őszén mutatta be a Ballett Theater Basel. A kelet-európai zsidóság életét rendkívül intenzíven, magával ragadóan megjelenítő előadást mind a közönség, mind a kritika kitörő lelkesedéssel fogadta.
A darab koreográfusa, a brit Richard Wherlock 2001 óta vezeti a Bázeli Balettegyüttest, korábban igazgatta a Luzerni Színház Balettegyüttesét és művészeti vezetőként a Komische Oper Berlin balettkarát. „A koreografálás szerelem és szenvedély. Nem tudom elképzelni az életemet tánc nélkül” – nyilatkozta egy alkalommal. „Tiszteletben kell tartani egy társulat filozófiáját. Mindannyian máshonnan jövünk, mások a történeteink. Nem vagyok kifejezetten politizáló alkotó, de a színházat csodálatos lehetőségnek tekintem a sokszínűség megélésére.”

Video

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.