Menu

Ballett Theater Basel: Tevje

2019. április 10., 19.00

Erkel Színház
Közreműködik:
Kolsimcha
Az együttes tagjai:
Olivier Truan – zongora, Michael Heitzler – klarinét, Simon Girard – harsona, Barak Mori – nagybőgő, Christoph Staudenman – dob
Zene:
Olivier Truan
Díszlet:
Bruce French
Jelmez:
Catherine Voeffray
Animáció:
Andreas Guzman, Bruce French, Rubén Bañol Herrera
Fény:
Jordan Tuinman
Dramaturg:
Hans Kaspar Hort, Bettina Fischer
Koreográfus:
Richard Wherlock
 
A Ballett Theater Basel exkluzív partnere a Basellandschaftliche Kantonbank és a Pro Helvetia Swiss Foundation for Culture.

Jegyárak: 1500 Ft, 3000 Ft, 5900 Ft, 7900 Ft, 9900 Ft

Erkel Színház

II. János Pál pápa tér 30.
+36 1 332 6150

> i

Ballett Theater Basel: Tevje 
Fotó: Ismael Lorenzo

Ballett Theater Basel: Tevje

 1. Tevje, tejesember: Frank Fannar Pedersen
 2. Golde, a felesége: Ayako Nakano
 3. Cejtel, a legidősebb lánya: Andrea Tortosa Vidal
 4. Hódel, a lánya: Tana Rosás Suñé
 5. Chave, a lánya: Dévi-Azélia Selly
 6. Mótel, szabó: Jorge García Pérez
 7. Percsik, diák: Anthony Ramiandrisoa
 8. Fegyka, ukrán fiatalember: Max Zachrisson
 9. Jente, házasságközvetítő: Debora Maiques Marin
 10. Lázár Wolf, agglegény: Javier Rodriguez Cobos
 11. Rabbi: Sergio Bustinduy
 12. Falusiak, násznép, menekültek: Armando Braswell, Sergio Bustinduy, Luna Bustinduy Mertens, Mirko Campigotto, Alba Carbonell Castillo, Lydia Caruso, Ismael Del Valle, Diego Benito Gutierrez, Rubén Bañol Herrera, Lisa Horten Skilbrei, Gaia Mentoglio, Florent Mollet, Max Ossenberg-Engels, Jorge Garcia Pérez, Anthony Ramiandrisoa, Raquel Rey Ramos, Javier Rodriguez Cobos, Tana Rosás Suñé, Dévi-Azélia Selly, Claudine Schoch, Piran Scott, Andrea Tortosa Vidal, Max Zachrisson

Tevje, a tejesember történetét a híres musical, a Hegedűs a háztetőn tette világhírűvé. Sólem Aléchem regényének motívumaira és az autentikus klezmert játszó svájci együttes, a Kolsimcha zenéjére készített balettet 2015 őszén mutatta be a Ballett Theater Basel. A kelet-európai zsidóság életét rendkívül intenzíven, magával ragadóan megjelenítő előadást mind a közönség, mind a kritika kitörő lelkesedéssel fogadta.
A darab koreográfusa, a brit Richard Wherlock 2001 óta vezeti a Bázeli Balettegyüttest, korábban igazgatta a Luzerni Színház Balettegyüttesét és művészeti vezetőként a Komische Oper Berlin balettkarát. „A koreografálás szerelem és szenvedély. Nem tudom elképzelni az életemet tánc nélkül” – nyilatkozta egy alkalommal. „Tiszteletben kell tartani egy társulat filozófiáját. Mindannyian máshonnan jövünk, mások a történeteink. Nem vagyok kifejezetten politizáló alkotó, de a színházat csodálatos lehetőségnek tekintem a sokszínűség megélésére.”

Video

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.