Menu

Bauhaus100. Program a mának

2019. április 9., 18.00

Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum
Kurátorok:
Fabényi Julia, Készman József
 
A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeummal közös program.

Jegyvásárlás a helyszínen, bővebb információ a helyszín honlapján.

Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum

Komor Marcell utca 1.
+36 1 555 3444

> i

Losonczy István: Inverzív ablakok (2014) 
Fotó: Sulyok Miklós

Bauhaus100. Program a mának

Walter Gropius vezetésével éppen száz éve, 1919-ben kezdődött meg az oktatás és képzés a weimari Bauhausban. Az évfordulót szerte a világban nagyszabású kiállításokkal ünneplik. A Bauhaus-mozgalom a modern művészet történetének legmeghatározóbb forrása és mérföldköve, egyben képzőművészeti műhely és reformiskola volt.
Eszméi és gyakorlata számos későbbi művészeti irányzatot és szemléletet inspirált, eredeti programja pedig ennél is többet kínált: az élet átfogó esztétikai reformját a hétköznapok világától a művészetekig.
A Ludwig Múzeum kiállítása tematikus fókuszcsoportokban (pl. színelmélet, ezotéria, vízió/utópia, tárgyformálás, fényművészet stb.) mutatja be a Bauhaus tevékenységét, amelyek köré nagyrészt kortárs alkotók munkái szerveznek eszme- és hatástörténeti ívet. A „Program a mának” kísérlet a visszatekintésre, ennek az egyedülálló modernista utópiának az újraolvasására, kortárs nézőpontból történő felidézésére.

A kiállítás megtekinthető április 10. és augusztus 25. között.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.