Menu

POKET – Kortárs orosz. Lélek?

2019. április 15., 19.00

Premier Kultcafé
A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:
Kozma András, M. Nagy Miklós, Vecsei H. Miklós, ifj. Vidnyánszky Attila
Moderátor:
Juhász Anna

Ingyenes program

Az előadásra a helyfoglalás érkezési sorrendben történik (a terem befogadóképessége 140 fő).

Premier Kultcafé

Üllői út 2–4.
+36 30 250 6692

> i

Vecsei H. Miklós, ifj. Vidnyánszky Attila

POKET – Kortárs orosz. Lélek?

A Sztalker Csoport olvasás-népszerűsítési projektje a költészet napján indult. Egy éve zsebkönyv-automatákat helyeztek el Budapest csomópontjain, a vállalkozás sikeréhez az egyes könyvek „nagykövetei” (például Törőcsik Mari, Zacher Gábor vagy Geszti Péter) is tevékenyen járultak hozzá. A közelmúltban további öt kötettel gazdagodott a kínálat, s hamarosan újabb könyvek kerülnek az automatákba. A kerekasztal-beszélgetés egyik apropóját Viktor Pelevin Kristályvilág című kötete szolgáltatja.
A Kristályvilág fülszövegében Háy János ezt írta: „Az U-17-B archívumot nem semmisítették meg. A művelet rendkívüli titkossága kudarchoz vezetett. Mint oly gyakran történni szokott, hiba csúszott a bürokratikus gépezet működésébe, és az első csoportot – azt, amelynek el kellett égetnie az archívumot – még azelőtt agyonlőtték, hogy teljesíthette volna a feladatát. Kivégzés közben a kivégzés alatt állók kiabáltak, hogy az archívum még sértetlen, de az őket agyonlövők helyesebbnek tartották, hogy csak a feladatuk teljesítése után jelentsék a felsőbbségnek a hallottakat..”

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.