Menu

Nemzetek zenéje – Orosz est

2019. április 18., 19.30

Uránia Nemzeti Filmszínház — Díszterem
Közreműködik:
Jász Pál, Oláh Vilmos – hegedű, Máté Győző, Sipos Gábor – brácsa, Liptai Gabriella, Szabó Péter – cselló
 
Az Uránia Nemzeti Filmszínházzal közös program.

Jegyárak: 2000 Ft

Uránia Nemzeti Filmszínház

Rákóczi út 21.
+ 36 1 486 3400

> i

Nemzetek zenéje – Orosz est 
Fotó: Vadnai Szabolcs

Nemzetek zenéje – Orosz est

  1. Arenszkij: 2. (a-moll) vonósnégyes, op. 35
  2. Csajkovszkij: Firenzei emlék, op. 70

A Nemzetek zenéje címmel indított koncertsorozat egy-egy nemzet népszerű kamaramuzsikájából, a romantika és a 20. század kamarazenéjének emblematikus alkotásaiból ad válogatást. A sorozat ötödik hangversenyén orosz szerzők, Arenszkij és Csajkovszkij kamaraművei hangoznak el.
A 2010-ben alapított Sinfonietta Pannonica Ensemble különleges zenei műhely, melyet a magyar zenei kultúra nemes tradícióinak folytatása, a nagy elődök értékteremtő példájának tisztelete mellett a folyamatos megújulás jellemez.
Az együttes Magyarország vezető szimfonikus zenekarainak szólistáiból, valamint Magyarország fiatal muzsikusainak legjavából alakult. Alapítója és művészeti vezetője Szabó Péter, a Budapesti Fesztiválzenekar Liszt Ferenc-díjas szólócsellistája, akinek állandó partnere a színpadon Oláh Vilmos Liszt Ferenc-díjas hegedűművész.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.