Menu

David Lynch útvesztőjében: Twin Peaks – Tűz, jöjj velem!

2019. április 11., 20.00

Uránia Nemzeti Filmszínház — Díszterem
 
Az Uránia Nemzeti Filmszínházzal közös program.

Jegyárak: 1800 Ft

Uránia Nemzeti Filmszínház

Rákóczi út 21.
+ 36 1 486 3400

> i

David Lynch útvesztőjében: Twin Peaks – Tűz, jöjj velem!

David Lynch útvesztőjében: Twin Peaks – Tűz, jöjj velem!

David Lynch korunk filmművészetének egyik legeredetibb rendezője. Korlátozhatatlan képzelete, különleges nézőpontja és sajátos humora félreismerhetetlen stílussá szintetizálódott. A Budapesti Tavaszi Fesztivál vetítéssorozata, mely a Budapest FotóFesztivál kiállításához (David Lynch: Small Stories) kapcsolódik, négy ritkán, illetve rég nem vetített, a közelmúltban digitálisan felújított filmjén keresztül idézi meg Lynch kivételes filmuniverzumát.
A televíziós sorozatok történetében mérföldkő a Twin Peaks, amely a kilencvenes évek elején egy csapásra tömegek előtt nyitotta meg David Lynch szürreális világának kapuit, és amelyet máig kultusz övez – folytatását 2017-ben, 25 év után készítették el az alkotók.
Az eredeti két évadhoz kapcsolódóan 1992-ben készült el a Laura Palmer halála körüli nyomozás előzményeit feldolgozó mozifilm, a Twin Peaks – Tűz, jöjj velem!, amelyben megelevenednek a lány életének utolsó napjai.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.