Menu

Az út eleje – Az út vége • 4.4

2019. április 10., 19.30

Zeneakadémia — Solti Terem
Közreműködik:
Dóczi Áron, Pintér Dávid, Pusker Júlia – hegedű, Ludmány Dénes, Tornyai Péter – brácsa, Déri György, Mód Orsolya, Varga István – cselló, Jóföldi Anett – fuvola, Fejérvári Zoltán – zongora

Jegyárak: 1900 Ft

Zeneakadémia

Liszt Ferenc tér 8.
+36 1 321 0690

> i

Fejérvári Zoltán 
Fotó: Böröcz Balázs

Az út eleje – Az út vége • 4.4

A szecesszió
  1. Berg: Zongoraszonáta, op. 1
  2. Fauré: d-moll zongoratrió, op. 120
  3. Debussy: Syrinx
  4. Schönberg: Megdicsőült éj, op. 4

A zeneirodalom egyik legnehezebben megragadható időszaka a szecesszióval egyidejű korszak. Míg a képzőművészetben a szecesszió többé-kevésbé jól körülhatárolható, addig a zenetörténetben mindig is viták övezték, milyen alkotásokat lehet ide sorolni, és főleg milyen jegyek alapján.
A sorozat utolsó koncertjén olyan darabok hangoznak el, amelyek valamilyen sajátságuk alapján – mint amilyen az indaszerű dallamvezetés, a gazdag ornamentika, a dinamikus forma vagy a zene „kétdimenziós” megjelenése – a szecesszióhoz sorolhatók. Érdekesség, hogy ezek a darabok jellemzően szerzőjüknek vagy legkorábbi, vagy legkésőbbi alkotásai.
A programban Berg és Schoenberg darabjai a korai művek csoportjába tartoznak, Fauré vagy Debussy pedig pályája utolsó korszakában alkotott olyan kompozíciókat, amelyekre nagyrészt igazak a fent felsorolt jegyek.

Vissza a programokhoz

© 2019 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja is sütiket, valamint különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az „ELFOGADOM” gomb megnyomásával jóváhagyja. A sütik és kódok használatának tiltását itt teheti meg.

Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban talál.