magyar | english | deutsch
 
 
 Budapesti Tavaszi Fesztivál 2013
A 33. Budapesti Tavaszi Fesztivál – számokban
Április 7-én este a Gemza Péter, Jankovics Marcell, Kocsár Balázs alkotói trió nevével fémjelzett Csongor és Tünde című, nagy sikerű összművészeti előadással zárult a 2013-as Budapesti Tavaszi Fesztivál.
Záróakkord: Csongor és Tünde, Oláh Kálmán és Krisztián, Serenata Hungarica
Herczku Ágnes a Csongor és Tünde főszerepében
Szenzáció: Rost Andrea ismét Gilda szerepében!
Richard Bona szombaton ráadást ad
A hegedű ünnepe Joshua Bellel és egy ifjú titánnal
Már kaphatók a Budapesti Tavaszi Fesztivál táskái
Aki szeretné magával vinni a tavaszt (de legalábbis a Budapesti Tavaszi Fesztivál csodálatos élményeit) egész évben, az a Vörösmarty téren megvásárolhatja a BTF13-táskák egyikét a képeken látható mosolygós eladónktól. A vásár utolsó napja (április 14.) után pedig Liszt Ferenc téri jegyirodánkban lehet megkaparintani őket.
A Verdi-maraton szabadtéri programjai elmaradnak
Az előrejelzések alapján várható hideg és csapadékos időjárás miatt április 6-án (szombaton) a Verdi-maraton szabadtéri programjai elmaradnak!
Az Operaház összes belső terében ugyanakkor Verdi-félmaratonra várjuk a közönséget színes és tartalmas programokkal. A belépés az esti Rigoletto előadás kivételével ingyenes.
Látványorgia, Wagner és Liszt és a Danish Dance Theatre a mai programban
Előadó, műsor és helyszín csodálatos egységének lehettek szem- és fültanúi azok, akik tegnap ellátogattak az Olasz Kultúrintézetbe, ahol az olasz fuvolaművész, Massimo Mercelli muzsikált. Mercelli játékának egyedi hangzása mindenkit rabul ejtett. Nemkülönben a Rajkó Művészegyüttes sokszínű és ihletett produkciója a Belvárosi Szent Mihály Templomban. A Nemzeti Táncszínházban a Honvéd Táncszínház és Zenekara, illetve a Söndörgő Együttes Táncoló Tavasz című műsora forrósította fel a szíveket a szokatlan húsvét utáni hidegben.
Massimo Mercelli, a Rajkó Művészegyüttes és egy tánc produkció várja ma a fesztiválozókat
Patricia Petibon, Parsifal, Rahmanyinov és népzenei gála húsvét hétfőjén
Folytatódik a több mint egy hete tartó varázslat: újabb sztárok, unikális előadások és a húsvét méltó megünneplése – ezek a Budapesti Tavaszi Fesztivál mai kulcsszavai.
Marc Minkowski, Táncháztalálkozó és egy ifjú titán vasárnapra
Christoph Prégardien talán nem is karmesteri, hanem varázspálcával vezényelte a Le Concert Lorrain muzsikusait, csodálatos János-passiót hallhatott tegnap a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem közönsége, mely álló ovációval hálálta meg az élményt!
Christoph Prégardien, Kodzsi Nakadzsima, Táncháztalálkozó, Egy varázsfuvola a fesztivál mai programja
Tegnap a Magyar Állami Operaházban nagy sikert aratott a Parsifal című előadás, épp úgy, mint Philippe Herreweghe és a Collegium Vocale Gent csodálatos Máté-passiója a Müpában.
Parsifal, Máté-passió és az Egy Varázsfuvola a fesztivál ma esti programjában
Nagypéntekhez érkezve kezdetét veszik a Budapesti Tavaszi Fesztivál húsvéti programjai – minden este világsztárokkal, különleges produkciókkal várjuk közönségünket!
Húsvéti hétvége világsztárokkal
A húsvéti hétvégén is világsztárokkal, izgalmas programokkal és különleges élményekkel várja fesztiválozóit a Budapesti Tavaszi Fesztivál.
Nagypéntekre készülünk
Szűnni nem akaró vastapssal hálálta meg a közönség Claudio Abbado és az Orchestra Mozart varázslatos koncertjét a Művészetek Palotájában. A mester két ráadást is vezényelt – csak növelve ezzel az ovációt.
Ma este Claudio Abbado
A tegnapi emelkedett hangulatú és nagy sikerű koncertek után ma érkezik a fesztivál egyik legnagyobb sztárja, Claudio Abbado.
További ülőhelyek az Egy Varázsfuvola című előadáson
Ezúton szeretnénk értesíteni, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel plusz ülőhelyek váltak elérhetővé az Egy Varázsfuvola (rendező: Peter Brook) című előadásokra. A darab megtekinthető március 29-én és 30-án, a Művészetek Palotájában. Jegyek csak korlátozott számban kaphatók!
Händellel és Haydnnal hangol a húsvétra a Budapesti Tavaszi Fesztivál
A Nemzeti Filharmonikusok méltóképp emlékezett meg Bartók Béláról, a Bárka Színházban hatalmas sikert aratott az Anna Karenina, ma pedig két újabb, nagyszabású hangversenyre készülhetnek a fesztiválozók.
Bartók Bélára emlékezik a Budapesti Tavaszi Fesztivál
A Budapesti Tavaszi Fesztivál vasárnapi programdömpingjének átütő sikere után, ma este a Nemzeti Filharmonikusok Kocsis Zoltán vezényletével adnak ünnepi koncertet Bartók Béla születésnapjára emlékezve. A Bárka Színházban ismét telt ház előtt játsszák az Anna Kareninát.
Cigányzene a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
Az Eötvös 10 kulturális központ ad otthont annak a produkciónak, amely azon műkedvelőket szólítja meg, akik mind a magyar, mind a roma zenét egyaránt szívesen hallgatják. Számukra az unikális Roma Hungaricum Állami Művész Együttes nyújt lehetősséget arra, hogy egy egész estés koncerten élvezhessék a stílus fiatal, de annál jelentősebb művészeinek virtuóz játékát.
Megnyitott a Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren
Március 23-án délután megnyílt a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik kísérőprogramja, az április 14-ig nyitva tartó Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren. A rövid ünnepségen felszólalt Dr. Bagdy Gábor, Budapest pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettese és Vitézy Zsófia fesztiváligazgató is.
Vitézy Zsófia beszéde a fesztivál megnyitóján
Kedves Miniszter úr, Főpolgármester úr, Főigazgató úr, Főkurátor úr! Kedves vendégeink! Köszönöm, hogy jelenlétükkel megtisztelik a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivál megnyitóját. Szeretettel üdvözlöm Önöket.
Megnyitott a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivál
Március 22-én, pénteken a Magyar Nemzeti Múzeumban a Vonzások és változások – 18-19. századi magyar festészet magángyűjteményekben című kiállítással együtt megnyílt a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivál.
Orgonatúra a városban és a Művészetek Palotájában
Maga a hangszerek királynője, az orgona tart egész napos audienciát március 23-án, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. Az Orgonatúra a hangszercsalád számos arcát, stílusát hivatott bemutatni neves művészek és unikális produkciók segítségével.
Jurij Basmet és a Moszkvai Szólisták koncertje elmarad
A Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezői ezúton tájékoztatják a nézőket, hogy Jurij Basmet és a Moszkvai Szólisták március 24-i koncertje egészségügyi okok miatt elmarad!
Budapesti Tavaszi Fesztivál az Utazás kiállításon
A Budapesti Tavaszi Fesztivál előadásaira is lehet jegyet nyerni a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ standján a március 1-3. között megrendezett Utazás kiállításon. A BTF-stand a Magyar Turizmus Zrt. Budapest és környéke szigetstandján, a Hungexpo A pavilonjában található.
Ma tartották a Budapesti Tavaszi Fesztivál sajtótájékoztatóját
Március 22. és április 7. között rendezik meg a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivált. A rendezvény fővédnöke Áder János köztársasági elnök, védnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere. A fesztivál megnyitóját a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezik, ez egyben a Magyar Nemzeti Múzeum és a KOGART közös rendezésében megvalósuló, Vonzások és változások. - A 18-19. századi magyar festészet magángyűjteményekben című kiállítás megnyitója is egyben.
Claudio Abbado és az Orchestra Mozart a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
Új fellépőkkel bővült a fesztivál programja, a világhírű karmester Claudio Abbado az Orchestra Mozarttal tér vissza tavasszal Budapestre. Még nem késő, ajándékozzon tavaszt karácsonyra! Ünnepi nyitva tartással várjuk az érdeklődőket Budapest több pontján.
Megnyitottunk! - Új jegyértékesítési helyszín az Aréna Plázában
Ajándékozzon fesztiváljegyet karácsonyra! A karácsonyi időszakban Budapest több pontján várjuk a Budapesti Tavaszi Fesztivál iránt érdeklődőket. Liszt Ferenc téri Közönségszolgálati irodánk mellett a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásárban, illetve új jegyértékesítési pultunknál az Aréna Pláza 1. emeletén a Panoráma lift mellett.
Tavaszt Karácsonyra! – Már válthatók jegyek a 2013-as Budapesti Tavaszi Fesztivál eseményeire
Elkezdődött a jegyértékesítés a jövő évi Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaira. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Közönségszolgálata a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásáron is várja az érdeklődőket.
A Budapesti Tavaszi Fesztivállal hívják vissza a fővárosba a turistákat
A Turizmus Világnapjához kapcsolódóan közös akciót szervez szeptember 27-én a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft. a Danubius Szállodalánccal. Az akció keretében a Fesztiválközpont munkatársai a Budapesti Tavaszi Fesztivál öt kiemelt programjára kínálnak előfoglalási akciót öt kiemelt budapesti szálloda vendégei számára.
Mától foglalhatók jegyek a jövő évi Budapesti Tavaszi Fesztiválra
Megújult a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapja, mai naptól már foglalhatók jegyek a jövő évi fesztivál kiemelt programjaira. A Budapesti Fesztiválközpont Közönségszolgálata a hétvégén több rendezvényen is várja az érdeklődőket, szeptember 20–23. között az Édes Napok rendezvénysorozaton, szombaton pedig az Autómentes Napon az Andrássy úton várja a látogatókat.
Ünnepet celebrálnak – A régizene csillagai a 33. Budapesti Tavaszi Fesztiválon
Fesztivál a fesztiválban – akár így is jellemezhetnénk a 2013-as Budapesti Tavaszi Fesztivál második hétvégéjének programját, melyet a húsvéti ünnepek szellemében alakított ki a programsorozatot szervező Budapesti Fesztiválközpont. Magyarország legrangosabb összművészeti fesztiválja 2013-ban március 22. és április 7. között várja a hazai és külföldi közönséget.
Jegyirodát nyit a Budapesti Fesztiválközpont
A Budapesti Fesztiválközpont Közönségszolgálata 2012. június 14-től a VI. kerület, Liszt Ferenc tér 11. szám alatti Tourinform irodában várja az érdeklődőket, naponta 10–18 óra között.
Budapesti Tavaszi Fesztivál 2013
Már javában folyik a Fesztiválközpontban a jövő évi Budapesti Tavaszi Fesztivál előkészítése, melynek egyik fontos eleme a hazai és külföldi turisztikai szakmával való együttműködések megerősítése.
BTF © 2009
Fesztiválváros Budapesti Tavaszi Fesztivál Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál
kezdőlap  |  jegyek  |  impresszum  |  email
Play Dead Dogfish DigiCow