Ismertetők
magyar english deutsch français русский
Az Elisabeth és a Mozart! szerzőpárosának újabb musicalje kerül a Budapesti Operettszínház színpadára. A Manderley-ház asszonya című regényből készült Rebecca bemutatója a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében lesz.
Rebecca-premier az Operettszínházban – A musical szerelmesei
2010.03.21

A Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös produkcióként mutatja be a Budapesti Operettszínház a Rebecca című musicalt, Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra, illetve Vágó Zsuzsi és Szabó P. Szilveszter főszereplésével.
Rebecca elindul hódító útjára a Budapesti Operettszínházban – BellaCafe.hu
2010.03.21

2010. március 18-án este első alkalommal került színre Lévay Sylvester és Michael Kunze Rebecca című musical előadása.
Óriási sikerrel tért vissza Szinetár Dóra – KultúrPort.hu
2010.03.21

Ármány, szerelem, pénz- és hatalomvágy: mindez néhány órán belül. Ráadásul Hujber Ferencnek még kivételes erőnlétére is szüksége lesz.
Hujber megint drámázik – Nana.hu
2010.03.21

Hujber Ferenc a pénzért, a szórakozásért, és az emberek miatt vállalta a Reggeli műsorvezetését. A kritikusai szerint – és most nem a Velvet kommentelőiről beszélünk – meg kell tanulnia, hogy a beszélgetéseket nem kezdheti Ádámtól és Évától. Ugyanakkor szerinte nem ez volt a legnagyobb kihívás azéletében, hanem az, hogy családapaként már nem lázadhat a rendszer ellen.
Hujber Ferencnek meg kell tanulnia a közepébe vágni – Index.hu
2010.03.21

A Színház- és Filmművészeti Főiskola után a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött, majd a Kaposvári Csiky Gergely Színház következett. Kulka János 1993-tól a Radnóti Színház, 2003-tól a Nemzeti Színház tagja. A Kossuth-díjas színész a bizalom jelének véli, hogy ennyi idősen eljátszhatja az őrült királyt. Azt mondja, a korral egyre felszabadultabb a színpadon, de a kétségei is erősebbek.
Kulka János: a bizalom jele, hogy eljátszhatom az őrült királyt – Stop.hu
2010.03.21

Kulka János sokműfajú színész. Legyen az tragédia, vígjáték vagy musical, a Kossuth-díjas színész könnyedén megbírkózik vele. A Nemzeti Színházban egymást érik premierjei. "Úri muri", "Ármány és szerelem, "Lear király". Három dráma. De amíg előbbi kettő bemutatóján már túl van, a Lear király még csak most következik.
Kulka még nem elég öreg Lear-nek – Mixonline.hu
2010.03.21

A PowerGames/Hatalmi játszmák című dán kortárs képzőművészeti kiállítással nyílt meg pénteken délután a 30. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) a Ludwig Múzeumban. A 65 helyszínen 130 programot felvonultató fesztivál nyitórendezvényén részt vett a dán trónörökös pár is, Ő Királyi Fensége Frigyes, dán koronaherceg és Mária koronahercegnő.
"Hatalmi játszmákkal" nyílt meg a 30. Budapesti Tavaszi Fesztivál – Magyar Online
2010.03.21

Dán pokolfajzatok! – ekként sziszegett tehetetlen dühében a svéd Helmer doktor, Lars von Trier Birodalom című infernális szappanoperájának bomlott lelkű sebésze, valamikor a kilencvenes évek közepén.
Dán leckék magyaroknak – Figyelő.hu – Dániel András
2010.03.21

Verőfényes tavaszra fordult az idő a Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitó napján. Dánia a díszvendég, s a hivatalos ünnepségen ma délután a Ludwig Múzeumban Hatalmi játszmák címen a dániai kortárs képzőművészetből mazsoláznak.
Dán megnyitás – Nagyítás.hu
2010.03.21

A Budapesti Tavaszi Fesztivál megalapítása óta (1981) Magyarország legnagyobb kulturális fesztiválja. Ez az eseménysorozat világviszonylatban is jelentősnek számít.
Elkezdődött a Tavaszi Fesztivál – Héttorony.hu – H. Pulai Éva
2010.03.21

Andersen, Kierkegaard, Lars von Trier – ezeket a neveket még az is hallotta, aki nem ismeri jól Dánia kultúráját. A 30. Budapesti Tavaszi Fesztiválon a közismert dán művészek mellett a kortárs alkotók munkáiba is bepillanthat a közönség március 19. és április 5. között. Mivel a rendezvénysorozat idei vendége Dánia, a nyitóelőadáson a dán trónörökös pár is részt vesz.
Károly Herceg után a dán királyi pár is nálunk szórakozik – KultúrPart.hu
2010.03.21

A Dán Királyi Balett két klasszikus koreográfiájával pénteken a Magyar Állami Operaházban megkezdődött a Budapesti Tavaszi Fesztivál. A rendezvénysorozat idei díszvendége Dánia.
Hazánkban a Dán Királyi Balett – HírExtra.hu
2010.03.21

A kultúra, a tudomány Magyarország legjobb és legvonzóbb arca, s erre az arcra a 30 éves Budapesti Tavaszi Fesztivál sajátos színt varázsol, olyan színt, amelyre, aki ránéz felvidul – hangsúlyozta Hiller István oktatási és kulturális miniszter a fesztivál megnyitó ünnepségén pénteken, a Ludwig Múzeumban. A Budapesti Tavaszi Fesztivál idei díszvendége Dánia.
Megnyílt a Budapesti Tavaszi Fesztivál – Színházajánló.hu
2010.03.21

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében rendezett háromnapos eseményen egykori alkotótársai tisztelegnek a négy éve elhunyt színházi rendező, színész, író, filmrendező Halász Péter előtt.
Halász Péter: Szellemidézés – Cseppek.hu
2010.03.21

Magyar Újságírók Országos Szövetsége 2010. március 19. - május 2. között, a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaként a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezi meg XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállítást és A divat világa a fotográfiában - tegnap és ma című kísérő kiállítást.
XXVIII. Magyar Sajtófotó Kiállítás – BTL.hu
2010.03.21

Dánia a pénteken kezdődő XXX. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) díszvendége, az eseménysorozat ünnepélyes megnyitójára Magyarországra érkezik a dán trónörökös pár, valamint az ország kulturális minisztere is.
Dánia a díszvendége a pénteken induló Budapesti Tavaszi Fesztiválnak – BPI.hu
2010.03.21

Nagy szakmai érdeklődés mellett nyílt meg ma "Képben vagyunk" címmel a XXVIII. magyar sajtófotó-kiállítás és "A divat világa a fotográfiában – tegnap és ma" kísérő kiállítás. A Budapesti Tavaszi Fesztivál részeként létrejött tárlat május 2-ig látogatható a Magyar Nemzeti Múzeum II. emeletén.
Képben vagyunk: megnyílt a XXVIII. magyar sajtófotó-kiállítás – InfoVilág.hu
2010.03.21

A Budapesti Tavaszi Fesztiválon programjában nemcsak koncertek, kiállítások és táncelőadások szerepelnek, hanem színházi bemutatók is.
Újrafordított Lear Kulkának – NOL.hu – Szemere Katalin
2010.03.21

Nagy szeretet és gondoskodás veszi körül ma Magyarországon a fotográfiát - mondta Eötvös Pál, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke a XXVIII. Magyar Sajtófotó kiállítás megnyitója előtti sajtótájékoztatón csütörtökön a Magyar Nemzeti Múzeumban.
"Deficites az ország" – Magyar Sajtófotó kiállítás- Szeretet és gondoskodás a fotográfia iránt – KultúrPort.hu
2010.03.20

következő oldal >>>

| Budapesti Tavaszi Fesztivál | Budapesti Őszi Fesztivál | Nyár a Lánchídon |
| lap tetejére | kezdőlap | jegyrendelés | magunkról | írjon nekünk! |

wapon: http://wap.fesztivalvaros.hu/